Palmia – Järvenpään palvelut

  •  Etusivu
  • Yleinen
  • Ateria- ja siivouspalveluyhtiö Jatsi siirtyi Palmian omistukseen(current)

Palmia Oy voitti keväällä Järvenpään kaupungin ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän omistaman ateria- ja siivouspalveluja tuottavan Jatsi Oy:n osakekannasta käydyn tarjouskilpailun. Palmiasta tulee Järvenpään kaupungin ateria- ja siivouspalvelujen sopimuskumppani syyskuun alusta alkaen.

Järvenpään kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 24.5.2021 hyväksyä kaupungin omistamien Jatsi Oy:n osakkeiden myynnin Palmialle. Jatsi Oy:tä omistaa pieneltä osin myös Keusote-kuntayhtymä. Osakekauppa toteutui 31.8.2021.

– Toimimme Etelä-Suomessa samoilla toimialoilla kuin Jatsi. Palmialle osakekannan ostaminen on luonnollinen osa kasvustrategiaa kuntien vastuullisena palvelukumppanina, va. toimitusjohtaja Leena Saarinen Palmiasta sanoo.

Osakekaupassa henkilöstön asema ei muutu vaan työntekijät jatkavat Jatsin työntekijöinä. Palmialla on myös sama työehtosopimus (AVAINTES) kuin Jatsillakin on. Se vertautuu ehdoiltaan kunta-alan työehtosopimukseen.

Yrityskaupan myötä uudelle omistajalle siirtyy palvelusopimukset ja kymmeniä palvelukohteita, joissa työskentelee yli 200 työntekijää tuottaen ateria- ja siivouspalveluja. Henkilöstön asema ei muutu yrityskaupassa. Palvelut jatkuvat Jatsin asiakaskohteissa syyskuun alussa omistajanvaihdoksen voimaan tullessa nykyisellään. Jatkossa Palmia ja tilaajaorganisaatiot kehittävät yhteistyössä Järvenpään alueen asukkaille suunnattuja palveluja kilpailutetun kehittävän kumppanuuden mallin mukaisesti.

– Jatsi-kauppa on osa Järvenpään valmistautumista uuteen tilanteeseen, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät uudelle hyvinvointialueelle. Järvenpää on siihen käytännössä nyt valmis, kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen sanoo.

 

Palmian Leena Saarinen ja Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen
Palmian va. toimitusjohtaja Leena Saarinen ja Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen allekirjoittivat kauppakirjat sähköisesti.
Back to top