Palmia – Järvenpään palvelut

  •  Etusivu
  • Yleinen
  • Erityisruokavaliokäytännöt muuttuvat Järvenpään kouluissa ja päiväkodeissa 1.8.2019 alkaen(current)

Järvenpään kouluissa ja päiväkodeissa erityisruokavaliokäytännöt muuttuvat 1.8.2019 alkaen Kansallisen allergiaohjelman mukaisiksi. Kansallisen allergiaohjelman tavoitteena on tukea terveyttä ja vahvistaa ihmisten sietokykyä sekä vähentää allergeenien tarpeetonta välttämistä. Uusi ohjeistus on tehty moniammatillisessa työryhmässä yhteistyössä Järvenpään ateria- ja siivouspalvelut Jatsi Oy:n, terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen edustajien kanssa. Ohjeistuksen tavoitteena on myös yhdenmukaistaa käytäntöjä naapurikuntien kanssa.

Erityisruokavalioaterioita valmistetaan pääasiassa lääkärin lausunnon perusteella, pois lukien vakaumukselliset tai eettiset syyt. Resurssit pyritään kohdistamaan vaikeiden allergioiden hoitoon ja oireiden pahenemisen estämiseen.

Pyydämme ystävällisesti kaikkia perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen asiakkaita uusimaan erityisruokavalioilmoitukset 1.8.2019 mennessä. Tämän jälkeen vanhoja ilmoituskaavakkeita ei hyväksytä. Lääkärintodistusta ei tarvitse uusia, jos ruokavalioon ei ole tullut muutoksia.

Lisätietoja:

Back to top