Palmia – Järvenpään palvelut

  •  Etusivu
  • Yleinen
  • Jatsin ruokapalveluvastaava Virpi Rikberg nauttii työskentelystä ihmisten parissa(current)

Jatsin ruokapalveluvastaava Virpi Rikberg

Jatsin ruokapalveluvastaava Virpi Rikberg on iloinen ja nauravainen persoona, jolla on vuosikymmenten kokemus ruokapalveluvastaavan työstä. Haastattelimme Virpiä hänen työpisteellään Järvenpään lukiolla.

Hei Virpi, kerrotko hieman itsestäsi?

Olen Virpi Rikberg, kolmen lapsen äiti ja toimin ruokapalveluvastaavana Järvenpään lukiolla. Vapaa-ajalla käymme lasten kanssa yhteisillä kävelyretkillä, ja uimahallissa uimassa.

Milloin aloitit ruokapalveluvastaavan työssä Jatsissa?

Aloitin reilu vuosi sitten.

Minkälaista aikaisempaa työkokemusta sinulla on?

Olen ollut alalla yli 20 vuotta, työkokemusta löytyy niin Helsingin yliopiston opiskelijaravintoloista, peruskouluista kuin henkilöstöravintoloista.

Kerrotko hieman työympäristöstäsi?

Työskentelen täällä Järvenpään lukion ruokalassa, missä käy normaalisti 100-1000 ruokailijaa päivittäin. Suuri kävijämäärähaitari luo omat haasteensa ruuanlaittoon ja ruuan määrän arviointiin. Nyt kun osa opiskelijoista opiskelee etänä, meillä käy keskimäärin 550 ruokailijaa päivittäin. Tänä syksynä meille on tullut uutena työtehtävänä valmistaa keskimäärin 450 ruoka-annosta kuljetettavaksi Järvenpään yhteiskoululle ja Juholan koululle.

Millainen on normaali ruokapalveluvastaavan työpäivä?

Työpäivät ovat melko vaihtelevia, auttelen keittiössä siellä missä tarvitaan. Päivitän myös ruokalistat ja tarkistan, että kaikki tarvittavat ruoka-aineet löytyvät. Tämän tiedon pohjalta teen tilaukset. Mahdollisten poissaolojen sattuessa hoidan ensisijaisesti tuuraustehtävät, ja vasta sitten palaan omiin töihini. Vastaan ruokapalveluvastaavana keittiön toiminnasta ja ruokapalvelusta. Työtehtäviin kuuluu myös ruoan valmistusta ja esille laittoa, asiakaspalvelua sekä puhtaanapitoa ja astiahuoltoa.

Mikä on parasta työssäsi?

Pidän ihmisten kanssa työskentelystä. Meillä on täällä lukiolla hyvä työporukka.

Minkälaista on palvella Järvenpään lukion ruokalassa?

Meillä on hirveän mukavat asiakkaat, lukiolaiset syövät hyvin kouluruokaa ja meillä onkin tarjolla neljästi viikossa liha- ja kasvisruokavaihtoehtoja. Kerran viikossa meillä on niin sanottu kasvisruokapäivä, jolloin meillä on tarjolla pelkkä kasvisversio.

Mitä terveisiä haluat lähettää muille jatsilaisille?

Tilanne on koronan takia haastava, mutta kyllä me tästä yhdessä selvitään.

Back to top