Palmia – Järvenpään palvelut

  •  Etusivu
  • Yleinen
  • Jatsin HR-asiantuntija Kirsi Palosaari esittäytyy(current)
Jatsin HR-asiantuntija Kirsi Palosaari
HR-asiantuntijan tehtäväkuva Jatsissa vastaa hyvin pikälti Kirsi Palosaaren toiveita.

Kirsi Palosaari aloitti hiljattain uudessa työtehtävässään Jatsin HR-asiantuntijana. Kirsin työhistoriasta löytyy monenlaisia tehtäviä, mutta henkilöstöhallinnon kokee hän eniten omaksi alakseen. Haastattelimme Kirsiä hänen uudesta työtehtävästään Jatsissa.

Hei Kirsi, esitteletkö itsesi ja kerrotko missä työtehtävässä toimit?

Hei, olen siis Kirsi Palosaari ja toimin HR-asiantuntijana täällä Jatsi Oy:ssä. Aloitin työtehtävässäni vastikään eli 15. lokakuuta. Työpisteeni sijaitsee Jatsin toimistolla Postikatu 8:ssa.

Mikä Jatsissa herätti mielenkiintosi, mikä sai sinut hakeutumaan tähän tehtävään?

Tämä tehtäväkuva vastasi hyvin pitkälti sitä, mikä on ollut toiveeni henkilöstötyössä. Kiinnostukseni heräsi, kun näin ilmoituksen ja päätin hakea tehtävää.

Minkälaisissa tehtävissä olet toiminut aiemmin?

Olen toiminut henkilöstötehtävissä aiemminkin. Toimin pitkään esimiehenä hotelli- ja ravintola -alalla. Toki olen tehnyt muitakin tehtäviä vuosien varrella. Kouluttauduin aikoinani lukion jälkeen ravintolapalvelutyöntekijäksi ja toimin tarjoilijana. Lisäksi olen toiminut muun muassa Helsinki-oppaana. Vuosiin mahtuu myös erilaisia koulutuksia, viimeisimpänä ammattikorkeakoulussa suoritettu tradenomin tutkinto. Nämä henkilöstötehtävät ovat kuitenkin se kaikista tutuin osa-alue minulle.

Mitä nykyiseen tehtävääsi sisältyy?

Tehtävääni sisältyy henkilöstöhallinnon töitä aivan työntekijän työsuhteen solmimisesta työsuhteen päättymiseen asti. Tähän sisältyvät myös työehtosopimusasiat. Lisäksi hoidan työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyviä asioita sekä toimin lakisääteisenä yhteyshenkilönä vakuutusyhtiön työterveyteen. Toimin myös henkilöstöhallintajärjestelmän pääkäyttäjänä.

Vaikka oletkin aloittanut tehtävässäsi vasta hiljattain, niin miten olet viihtynyt tähän asti? Miten sinut on otettu vastaan?

Olen viihtynyt oikein hyvin. Minut on otettu hyvin vastaan ja olen kokenut, että on ollut helppo tulla tänne Jatsille. On tärkeää, että työyhteisö toimii ja työkaverini ovatkin mukavia. Olen myös saanut perehdytystä työtehtäviini sekä Jatsin toimintatapoihin heti alusta alkaen. Totta kai on vielä paljon asioita, joista haluan tietää enemmän ja joita haluan ottaa selville, mutta nämä varmasti selvinnevät vielä tässä matkan varrella.

Mitä odotat nykyiseltä toimeltasi?

Odotan, että saamme yhdessä vietyä asioita eteenpäin. Jatsihan on toiminut vuoden alusta lähtien ja ensimmäinen vuosi on juuri päättymässä. Henkilöstöhallinnon ja työhyvinvoinnin kehittäminen ei ole kertaluontoinen tehtävä, vaan se vaatii jatkuvaa hoitamista ja ylläpitoa. Työhyvinvointi on erittäin tärkeä asia, sillä jokaisella on oikeus voida työssään hyvin. Tähän voi jokainen vaikuttaa omalla toiminnallaan, mutta lisäksi tarvitaan avointa ja luottamuksellista ilmapiiriä työntekijöiden ja esimiesten välillä.

Minkälaisissa asioissa sinuun voi ottaa yhteyttä?

Toimin tehtävässäni lähinnä esimiesten taustatukena ja autan heitä kaikissa henkilöstöhallintoon liittyvissä asioissa. Toki minuun voi ottaa suoraankin yhteyttä, mutta pääsääntöisesti ajatuksena on, että viestit kulkevat sitten esimiesten kautta eteenpäin minulle.

Entä minkälaisia terveisiä haluaisit vielä lopuksi lähettää muille jatsilaisille?

On ollut hienoa aloittaa tässä tehtävässä ja odotan, että pääsen vielä tutustumaan teihin kaikkiin. Minulle on tärkeää, että näen Jatsin eri toimipisteet ja eri työntekijät. Pelkkä titteli ei välttämättä kerro, mitä kenenkin työtehtäviin kuuluu, joten haluan ehdottomasti tavata muita jatsilaisia henkilökohtaisesti. Muistetaan pitää positiivinen asenne yllä.

 

Back to top