Palmia – Järvenpään palvelut

  •  Etusivu
  • Yleinen
  • JUSTin kahvila-ravintola Silkkiuikku kasvattaa suosiotaan(current)

Järvenpään uusi sosiaali- ja terveyskeskus JUSTin kahvila-ravintola Silkkiuikun ruokamenekki on kasvanut kesän lounasuudistuksen myötä. Lounasta uudistettiin entistä herkullisemmalla tarjonnalla; muun muassa toinen lämmin ruoka korvattiin monipuolisemmalla salaattipöydällä ja raaka-aineiden tuoreuteen pyrittiin kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Jatsin ateriatyöjohtaja Anne Eklundin mukaan menekin kasvu on ollut kokonaisvaltaista. ”Kesän aikana käyttöönotettu uudistettu salaattipöytä lisukkeineen on ollut hyvin suosittu. Lisäksi kalaruoat kuten kalakeitto ja uunilohi ovat erityisen pidettyjä. Lämpimien kasvisten menekki on myös kasvussa, ja tex mex on aina suosittua”, Anne listaa. ”Periaatteemme on tarjota jokaiselle jotakin ja jokaiselle lounasvaihtoehdolle löytyvät omat kannattajansa. Makukokeiluja tehdään enemmänkin keittojen osalta”, Anne kertoo.

 

Jatsin ateriatyöjohtaja Anne Eklund työskentelemässä Silkkiuikun kahviossa
Jatsin ateriatyöjohtaja Anne Eklund on tyytyväinen Silkkiuikun ruokamenekin kasvuun.

Makeaa suolaisen päälle

Silkkiuikun tavoitteena on tarjota asiakkailleen houkuttelevan näköistä, ravitsevaa ja maukasta lounasta. Työntekijöiden lisäksi Silkkiuikussa lounastavat JUSTin asiakkaat ja vierailijat. ”Tarkoituksemme on palvella koko talon väkeä. Tästä syystä avaamme jo kello 7.30, jotta esimerkiksi laboratoriossa käyneet asiakkaat voivat tulla syömään aamupalaa kahvioomme”, sanoo Anne. Kahviossa on tarjolla sekä suolaista että makeaa. Leipä ja kahvilatuotteet tulevat lähileipomosta noin kolmesti viikossa ja osa lämpimäisistä paistetaan omassa uunissa. Silkkiuikun omassa uunissa paistettu korvapuusti on asiakkaiden suosikki.

 

Kahvila-ravintola Silkkiuikun omassa uunissa paistettuja korvapuusteja
Silkkiuikun herkulliset korvapuustit ovat erityisesti asiakkaiden mieleen.

Joulutunnelmiin virittäytymistä

Silkkiuikku virittäytyy pian joulutunnelmiin. Myyntiin tulevat omassa uunissa paistetut joulutortut ja lisäksi kahvila-ravintolaa koristellaan jouluksi. ”Jotta jouluähkyltä vältyttäisiin, niin olemme ripotelleet jouluisia tarjottavia listalle pitkin kuukautta”, sanoo Anne. Pikkujoululounasta vietettiin jo 23.11. Itsenäisyyspäivää juhlistetaan puolestaan 5.12., sillä juhlapäivänä Silkkiuikku on suljettu. Varsinainen joululounas tarjoillaan 19.12. ja se on kaikille 10 € hintainen. Muutamaa päivää ennen joulua palataan kuitenkin suomalaisittain perinteisiin tunnelmiin ja syödään uunimakkaraa. ”Näin kenellekään ei tule jouluna kotona sitä tunnetta, että taasko sitä jouluruokaa on tarjolla”, sanoo Anne nauraen.

Back to top